Dat er plaats is voor nieuwe, verfrissende initiatieven in de atletiekwereld bewijst het succes van Atleticup, een online spelplatform dat draait om atletiek. Na de eerste editie vorig jaar met 108 deelnemers was organisator Kepco in staat om dat aantal dit jaar op te drijven tot 219 atleten van 27 verschillende clubs.

“Deelname gratis maken, was een goede keuze. De inschrijvingen stegen na een paar weken al boven het aantal van vorig seizoen uit. Het concept waarin atleten van elk niveau kunnen strijden voor de overwinning in tal van klassementen zorgt voor een positieve sfeer en dat slaat blijkbaar goed aan. De activiteitsgraad ligt enorm hoog.”

Het gratis aspect baart Kepco geen zorgen voor de toekomst. “Atleticup is gegroeid uit een hobby en zo’n hobby kost altijd geld. We doen het voor ons plezier en investeren dus uiteraard zelf, maar door onze zorgvuldig gekozen partners AMO SPORT BVBA en Doubdle kunnen we dit jaar voor 2000 euro aan waardebons uitdelen.

Dat zelfs meerkampster Hanne Maudens haar naam en gezicht met plezier aan Atleticup koppelde, geeft ons vertrouwen voor de toekomst. Voor de editie van 2020 hebben we zelfs een extraatje op de planning staan. De nieuwe Atleticup Power Liga wordt een op prestaties gebaseerde teamcompetitie die een nog breder publiek moet aanspreken.” aldus Kenny Peetermans, oprichter van Kepco.

Het huidige spelseizoen loopt af op 30/9 en iedereen is welkom om op 27 oktober de prijsuitreiking bij te wonen. Op voorhand inschrijven is wel verplicht. Alle info over Atleticup en de slothappening is terug te vinden op www.atleticup.be.

Wie het initiatief wil steunen of gewoon interesse heeft in een gezond alternatief voor frisdrank kan Doubdle O7 aanschaffen via www.doubdleshop.be. Je krijgt dan ook meteen de mogelijkheid om Hanne
Maudens of andere partners te steunen met je aankoop.