Home » Nieuws » Margo Van Puyvelde: “Ik gebruik mijn winter als voorbereiding op de zomer”
Margo Van Puyvelde - Foto: Johnny De Ceulaerde

Margo Van Puyvelde: “Ik gebruik mijn winter als voorbereiding op de zomer”

Margo Van Puyvelde telt af naar de start van haar indoorseizoen. Vorig jaar had ze een heel sterk seizoen waarbij ze iedereen en vooral zichzelf verbaasde met haar sterke tijden. Ze behaalde een knappe vijfde plaats op het EK beloften en nam daarna nog deel aan de Universiade. De revelatie van 2017 hoopt om dit jaar weer mooie tijden te lopen.

Van Puyvelde/ASVO is net terug van een tien dagen lange stage in Tenerife waar ze de laatste hand legde aan haar voorbereidingen voor het komend indoorseizoen. Ze kon er in ideale omstandigheden trainen met een kleine trainingsgroep, onder begeleiding van coach Philip Gilson.  Voor haar was de ontspannen sfeer en het goede weer zeker een opsteker. De voorbereiding verliep tot nu toe zeer vlot en bezorgde haar het nodige zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden. “De specifieke trainingen heb ik heel vlot kunnen afwerken en het gevoel zit ook heel goed zowel qua snelheid als uithouding”, laat Van Puyvelde weten.

De 22-jarige atlete hoopt om deze winter haar tijd op de 400m aan te scherpen. “Daarbij zou een tijd rond de WK-limiet (53″10) heel mooi zijn, al is een deelname zeker geen prioriteit”, zegt Van Puyvelde. De winter is voor de hordeloopster voornamelijk een voorbereiding op het zomerseizoen. Ze wil een goede basis leggen om haar tijd op de 400m horden aan te scherpen. Daar verwacht ze nog een stuk beter te kunnen doen dan vorig jaar. “Op technisch vlak heb ik nog veel te leren en hierop kan ik zeker nog progressie maken”, aldus Van Puyvelde. Voor haar staat het EK in Berlijn zeker met stip aangeduid in de agenda en hoopt ze daar mooie dingen te laten zien.

Deze zaterdag start haar indoorseizoen en loopt ze de 300m. Van Puyvelde heeft er alvast heel veel zin in. Ze hoopt om haar tijden van vorig jaar te kunnen bevestigen of beter te doen.

Geef een reactie