Enkele dagen geleden kreeg de Belgische atletiekbond een uitnodiging in de bus voor de mixed relays in Edinburgh. Op 13 januari vindt daar namelijk de Great Edinburgh XCountry plaats. Soufiane Bouchikhi kreeg al een uitnodiging voor de seniorenwedstrijd. Vandaag raakte bekend wie ons land mag vertegenwoordigen op de gemengde aflossing.

Isaac Kimeli, Jeroen D’hoedt, Renée Eykens en Sofie Van Accom. Dat zijn de namen die op 13 januari de 4x1000m zullen lopen in het Schotse Edinburgh. Zij zullen strijden tegen onder andere Spanje, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Voor Isaac Kimeli is dit een kleine opsteker. Eerder vandaag kwam namelijk het bericht binnen dat zijn profcontract niet verlengd wordt. Hetzelfde geldt voor Jeroen D’hoedt.

In welke volgorde er zal gelopen worden zal pas in een later stadium bekend worden. In ieder geval kan het Belgisch team nu wel tonen wat ze waard zijn tegen andere Europese toplanden. Voor het EK veldlopen werd namelijk beslist om geen ploeg te sturen voor de mixed relays.

6 REACTIES

Reacties zijn gesloten.