Home » Nieuws » Nationaal » Kan Thomas Van der Plaetsen met WK-adrenaline in toernooi groeien? [live-updates+projectie]
Thomas Van der Plaetsen - Foto: Jeroen De Meyer

Kan Thomas Van der Plaetsen met WK-adrenaline in toernooi groeien? [live-updates+projectie]

Thomas Van der Plaetsen staat voor een uitdagende tweedaagse in de WK-tienkamp. Kan hij door de kampioenschapsadrenaline in de buurt komen van zijn beste vorm? En hoe reageren kuit en knie, die dit seizoen tegenpruttelden, op de zware opeenvolging van disciplines? U kan het hieronder volgen met updates en een projectie. De uren staan in Belgische tijd.

19u45: Thomas Van der Plaetsen heeft na vier proeven de meerkamp vroegtijdig stopgezet. Meer daarover via dit artikel.

18u45: Door een heel nipte misser bij zijn laatste poging stopt de hoogspringcompetitie voor Van der Plaetsen op 1m99. Met 1m96 blijft hij vier centimeter onder zijn seizoensbeste, zijn zes jaar oude PR van 2m17 bleek zoals verwacht nog een stuk te hoog gegrepen. Ongetwijfeld een ontgoocheling, de Europese kampioen kende vandaag nog niet zijn dagje. Hopelijk vergaat het hem straks in de laatste proef (400 meter-21u45) beter! Op de voorlopige tussenstand na vier proeven is het nog even wachten…

18u25: Van der Plaetsen begint goed. Hij wipt bij zijn eerste poging over 1m90.

18u05: Een lange middagpauze is ons door Thomas Van der Plaetsen niet gegund, maar voor de Europese kampioen doen we zonder problemen een extra inspanning. Hoogspringen is in principe een van zijn betere onderdelen, maar de laatste weken en maanden verloopt het bijzonder stroef. Duimen.

14u40: Na een slechte eerste poging en een nulworp bij zijn tweede kans, herpakt Thomas Van der Plaetsen zich bij zijn derde en laatste poging. Hij stoot 13m03, 19 centimeter verder dan in Rio. Hij valt wel opnieuw twee plaatsen terug naar nummer 31 en telt nu 2.288 punten, 152 minder dan na drie proven in Rio. Kevin Mayer leidt, Sintnicolaas staat op 14, Braun op 22.

13u30: VDP staat op plaats 29 na het verspringen. De Fransman Kevin Mayer is goed op weg om ruim boven de 8.800 punten uit te komen.

13u05: Oef. Hij laat een geldige sprong optekenen en gaat over de zeven meter. In wat normaal zijn beste discipline is laat hij met zijn 7m09 wel heel wat punten liggen. Hij ligt nu 164 punten achter op het schema voor zijn persoonlijk record, maar Van der Plaetsen stelde op voorhand al dat dat record van in Rio niet erg realistisch was in zijn huidige vorm.

12u40: Oei! Thomas Van der Plaetsen begint met twee nulsprongen in de verspringbak. Nog één poging te gaan. Spannend.

11u36: Onze landgenoot staat op plaats 30 na één proef. Vanaf nu is het (hopelijk) opschuiven geblazen. Onze Nederlandse vrienden Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun staan op respectievelijk 13 en 26.

11u03: Van der Plaetsen begint met een seizoensbeste van 11″35 in de 100 meter. Niet geweldig, maar wel degelijk. Zijn snelheid loopt nu al een hele poos wat moeilijker, en winst kan er elders worden gemaakt. Hij moet 24 puntjes toegeven op zijn persoonlijk record van in Rio. Wetende dat hij voor 8.000 punten naar Londen kwam, zit hij zeker op schema.

10u55: We zitten klaar. U hopelijk ook. Thomas Van der Plaetsen komt al in de eerste reeks van de 100 meter in actie, om 11u00. Zet hem op Thomas!