Home » Nieuws » Nationaal » Piste » Memorial Van Damme komt naar Namen, Gent, Antwerpen en Oostende

Memorial Van Damme komt naar Namen, Gent, Antwerpen en Oostende

Topatletiek middenin de stad, op een groot plein of op een andere openbare plek. De Urban Memorial Van Damme brengt in 2016 wereldtoppers en de beste Belgische atleten naar de mensen en laat kinderen proeven van atletiek. Een goed initiatief als je het ons vraagt!

Fanny Smets - Foto: Tomas Sisk
Fanny Smets – Foto: Tomas Sisk

Tussen half mei en begin september strijkt de Urban Memorial Van Damme neer in achtereenvolgens Namen, Gent, Antwerpen en Oostende. De vijfde locatie wordt later nog bekendgemaakt. Op zaterdag 11 juni is het de beurt aan Antwerpen waar een heuse polsstokcompetitie wordt opgezet op de Grote Markt. Meervoudig Belgisch kampioene Fanny Smets krijgt er flinke tegenstand van tal van nationale en internationale tegenstanders.

In Namen staat op 22 mei hoogspringen op het programma met meerkampster Nafi Thiam als boegbeeld. Op zondag 5 juni is een andere meerkamper, Thomas Van der Plaetsen, de uitdager in een verspringcompetitie op de Botermarkt in Gent. In Oostende neemt de Urban Memorial op vrijdag 22 juli het Klein Strand in met een discuscompetitie met de Belgische vicewereldkampioen Philip Milanov in de hoofdrol.

Kinderen en jeugd

Vóór de toppers in actie komen, staat er telkens jeugdinitiatie op het programma. Tia Hellebaut en Kim Gevaert zijn daarbij de publiekstrekkers.

Programma AG Insurance Urban Memorial Van Damme:

  • Zondag 22 mei : Namen, Place St-Aubain (hoogspringen met Nafi Thiam)
  • Zondag 5 juni : Gent, Botermarkt (verspringen met Thomas Van der Plaetsen)
  • Zaterdag 11 juni : Antwerpen, Grote Markt (polsstokspringen met Fanny Smets)
  • Vrijdag 22 juli : Oostende, Klein Strand (discuswerpen met Philip Milanov)

Nadien volgen er nog twee events : eentje op zondag 4 september en eentje op donderdag 8 september, maar daarover volgt binnenkort nog meer info.