Trainer van de 4x400m aflossingsploeg, Jacques Borlée, maakte op het BK atletiek zijn selectie bekend voor het wereldkampioenschap in China. Dit deed hij na het bekijken van de 400m-finale. Daarin haalde Jonathan Borlée het in 45”27 voor Kevin Borlée. Het WK vindt plaats in Peking en wordt gehouden van 22 tot 30 augustus.

Clean sweep voor de broertjes Borlée

Het werd vooraf al een beetje voorspeld, maar dat maakt het er niet minder uitzonderlijk op. De drie broertjes Borlée – Jonathan, Kevin en Dylan – begonnen ei zo na synchronisch aan de laatste rechte lijn, met voorsprong op de andere atleten. Dylan finishte met 45”95 dan ook knap in het spoor van Kevin Borlée (45”84).

Selectie aan de hand van prestaties BK

Op de 400m werd niet alleen gestreden om de Belgische titel, coach Jacques Borlée baseerde immers zijn selectie op basis van de uitslagen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de top-6 van het BK is opgenomen in de aflossingsploeg. De Belgian Tornados, die begin mei nog naar een bronzen medaille liepen op het officieuze WK aflossingen, bestaan nu uit de drie broers Borlée, Antoine Gillet, Julien Watrin en Robin Vanderbemden.