Rond half acht was het tijd voor de spectaculaire 3000m steeple op de KBC Nacht. Jeroen D’hoedt, aangesloten bij atletiekclub CABW, ging er voluit voor de WK-limiet van 8’28”. Tijdens de wedstrijd was al duidelijk dat de 25-jarige steepleloper dicht bij het minima ging finishen. Jammer genoeg voor Jeroen D’hoedt en zijn entourage werd het nét niet: zesde in 8’30”03. Of anders gezegd: amper twee seconden boven de WK-limiet én teven OS-limiet. De ontgoocheling bij de voormalig Belgisch veldloopkampioen was achteraf duidelijk zichtbaar: “Ik wist dat ik het kon maar waar ik die luttele seconden laat liggen weet ik niet.” Het uitgebreide interview met Jeroen D’hoedt kan u hierboven bekijken. Hij spreekt er duidelijke taal over zijn keuze voor de steeple en gaf een voorspelling voor de race van PJ Hannes.