De geruchten deden al even de ronde, maar nu is het ook officieel. Voormalig polsstokspringer Sergey Bubka (51) heeft zijn kandidatuur, om voorzitter te worden bij de Internationale Atletiekfederatie, ingediend.

Sergey Bubka - Foto: Selligpau
Sergey Bubka – Foto: Selligpau

De Oekraïner Bubka is reeds vicevoorzitter in de federatie, maar doet nu een gooi naar het voorzitterschap. Op zijn site vertelt hij onder meer graag iets terug te willen geven aan de sport waar hij zoveel van gekregen heeft. Verder heeft hij het over het inspireren van de volgende generatie door grotere fundamentele steun, het creëren van een nieuw publiek, en het verzekeren van een dopingvrije sport. Concurrentie krijgt hij al zeker van de Brit Sebastian Coe, voormalig atleet en tevens ook vicevoorzitter van de federatie.

De verkiezingen vinden plaats in Peking tijdens augustus dit jaar.