De Internationale Atletiekfederatie is op zijn stappen teruggekeerd om een meeting te schrappen uit de Diamond League. Eerder werd meegedeeld dat Stockholm uit het circuit zou verdwijnen, nu blijkt zelfs dat er een extra meeting bijkomt.

Twee maanden geleden kwam het mindere nieuws dat de Memorial Van Damme zijn statuut als finalemeeting verliest. Voor de meeting van Stockholm zag het er toen nog minder rooskleurig uit, die zou immers geen deel meer uitmaken van het Diamond League-circuit. Gisteren kwam de IAAF terug op die beslissing. Meer zelfs, naast Shanghai zal er nog een meeting plaatsvinden in China. Wellicht heeft de ligging van de nieuwe sponsor van de Diamond League, Wanda Sports, daar iets mee te maken. De precieze locatie is voorlopig nog niet bekend. Zo telt de Diamond League volgend jaar 15 meetings, waarvan één finalemeeting in Zürich.

Een andere aanpassing is die van Birmingham naar Gateshead. Wegens werken aan het stadion moest er namelijk uitgeweken worden naar een andere locatie. Begin november zullen de disciplines per meeting bekendgemaakt worden. Opvallend nieuws is ook dat de IAAF een tweede internationaal circuit zal oprichten met eendagswedstrijden, genaamd de World Athletics Continental Tour. Die meetings zouden vooral dienen als aanvulling op de Diamond League met disciplines die daar niet regelmatig voorkomen.

Kalender Diamond League 2020

Doha – 17 april
China (plaats nog te bepalen) – 10 mei
Shanghai – 16 mei
Stockholm – 24 mei
Rome – 28 mei
Rabat – 31 mei
Eugene – 7 juni
Oslo – 11 juni
Parijs – 13 juni
Londen – 4 juli
Monaco – 10 juli
Gateshead – 16 augustus
Lausanne – 20 augustus
Brussel – 4 september
Zürich – 11 september (finale)