Justien Grillet kan terugkijken op een geslaagd 2013. De atlete van Vlierzele Sportief kreeg het EK in Rieti op haar bord en presteerde daar zeker niet slecht. “Ik voelde wel dat er op de 200m meer in zat.”

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Op de eerste halve baanronde van het outdoorseizoen kon Justien Grillet zich meteen verzekeren van een ticket richting Italië. De 19-jarige uit Scheldewindeke kreeg de kans rustig toe te werken naar het Europese kampioenschap en haalde in de tussentijd ook nog de limiet van de 4x100m binnen. Bovendien bleef ze van blessures gespaard en leek het EK het orgelpunt te kunnen worden van een geslaagd seizoen. In Rieti ging het allemaal vlot tot aan de finale. “Daar bleef ik wat op mijn honger zit,”aldus Grillet. Een naar haar kunnen iets mindere 24″26 en een 7de plaats waren haar deel. “De 4x100m maakte echter alles goed!” Daar werd ze samen met Missinne, Depuydt en Mehuys 4de in een nieuw Belgische juniorenrecord en bovendien ook ik de gietende regen.

Op dit moment loopt alles gesmeerd voor Justien Grillet in de aanloop naar het indoorseizoen. Tussendoor, op de uitreiking van de Gouden Spike, ontving ze de prijs van ‘Belofte van het jaar’, een bekroning van haar mooie seizoen. “Prioriteit nummer één is dit seizoen blessurevrij blijven,”benadrukt ze. Verder wil ze vooral blijven groeien. De individuele limiet voor het EK in Zürich lijkt te hoog gegrepen, maar misschien kan ze samen met de 4x400m ploeg zich plaatsen voor het kampioenschap.