Op de B-meeting in Huizingen, georganiseerd door OEH, liep de Nederlander Sebastien Schletterer in de hoofdreeks van de 1500m naar een nieuw Nederlands record bij de 40- tot 44-jarigen. Hij klokte een snelle 3’51″98. Opvallend, want Schletterer is in voorbereiding van de Zeeuwse kustmarathon.

Schletterer is een waar Nederlands fenomeen. Naast een periodieke marathon (hij won de Kustmarathon bijvoorbeeld al meermaals) doet de Zeeuw graag een uitstapje naar de piste. Zo liep hij vorig jaar nog, met amper drie trainingen per week, naar een Nederlands record op de 800m. In Huizingen deed hij daar dus nog een record bij.

“Ja, het ging lekker”, klonk hij na de finish. “Ik loop hier nu wel een Nederlands record, maar twee weken geleden kreeg ik nog een zweepslag in mijn kuit. Als ik dat niet meemaak, loop ik hier nog veel sneller. Ik had zeker een tijd rond de 3’45 in de benen twee weken geleden.” Ter vergelijking: het Belgisch nationaal record M45 op de 1500m staat met 3’59″22 al acht jaar op naam van Wilfried Dubois.

“Het was wel een leuke wedstrijd, maar nu ga ik me opnieuw focussen op de marathon”, verklaart Schletterer nader. “Eigenlijk loop ik niet zo bijzonder graag op de piste, maar als je ziet hoe ik hier loop, moet ik mijn ambities misschien bijstellen.”