Op dag 2 van de wereldkampioenschappen mocht de tweeling voor het eerst de piste betreden voor de reeksen van de 400m. Doel was om zich bij de eerste 4 in hun reeks te scharen en zo direct zeker te zijn van een plaatsje in de halve finales.

Jonathan Borlée liep vorige week nog een snelle 200m tijdens het BK - Foto: Ruben Van den Berghe
Jonathan Borlée in actie op het BK – Foto: Ruben Van den Berghe

Jonathan kwam onmiddellijk in actie in reeks 1 maar had niet meteen geluk bij de aangewezen baan. Vanuit baan 2 had hij echter wel goed zicht op onder andere de snelle Amerikaan Tom Mcquay. Jonathan startte ontspannen en na 300m kwamen ze met 4 atleten ongeveer gelijktijdig uit de bocht. Samen met de Amerikaan Mcquay duwde Jonathan nog even door maar in de laatste meters kon hij de tegenstand aanschouwen en uitbollend als tweede aankomen in 45″24. Nauwelijks 1 tiende boven zijn SB.

Kevin startte in reeks 4 in baan 7 en had met Liquelin Santos de ideale haas voor zich. Na een 250tal meter had hij Santos te pakken en kwam hij als eerste uit de bocht. In de laatste meters kon hij net als zijn broer ontspannen en zo kwam Santos nog terug om de reeks te winnen. Kevin werd tweede in 45″32 en mag net als zijn broer dus door naar de halve finales die morgen om 18u05 Belgische tijd op het programma staan.

 

Alle uitslagen zijn hier te bekijken. De races zijn hier nog eens te herbekijken op de site van Sporza.

TV-uitzending en live-stream zijn te vinden op Sporza.

Alle artikels over het WK in Moskou vindt u hier. Het overzicht van de Belgen in de Russische hoofdstad vindt u dan weer hier.