Thomas Van Der Plaetsen - Foto: Jasper Jacobs
Thomas Van Der Plaetsen – Foto: Jasper Jacobs

Vandaag staat de 3de dag van de Universiade in Kazan op het programma. Om 7u00 Belgische tijd (9u lokaal) stond normaal gezien het polsstokspringen gepland, maar deze wedstrijd is geannuleerd, zoals al enkele keren voordien het geval was. Woensdag is het meteen dus finale; Voor België zullen Fanny Smets en Chloe Henry in die finale meestrijden voor een mooi eindresultaat.

Wat wel doorging was de tienkamp met Thomas Van Der Plaetsen. De eerste dag van de tienkamp begon met de 100m waarin Thomas mooi derde werd over all in een nieuw persoonlijk record van 11″12. Daarna toonde Thomas nogmaals zijn goeie vorm met een verbetering van zijn persoonlijk record met 1cm in het verspringen. Deze 7m80 sprong was goed voor een eerste plaats in het verspringen. Het laatste nummer van de voormiddag, het kogelstoten, is één van Thomas mindere nummers. Toch werd hij nog 8ste en wierp hij eveneens een nieuw persoonlijk record van 13m48. Intussen staat Thomas na 3 nummers eerste in de tussenstand met 2541 punten. De tweede volgt op 32 punten, de derde op 69 punten.

Vanmiddag werkt de atleet van Deinze nog 2 nummers af en Axelle Dauwens komt ook in actie in de halve finales van de 400m horden. Voor dat tijdschema te bekijken, moet je hier klikken. De volledige resultaten van Kazan vind je hier.