Jeroen  Vanmulder bezorgde zijn club DAC mee de overwinning met sterke prestaties op het verspringen, speerwerpen en de 4x400m. - Foto: Jasper Jacobs
Jeroen Vanmulder bezorgde zijn club DAC mee de overwinning met sterke prestaties op het verspringen, speerwerpen en de 4x400m. – Foto: Jasper Jacobs

Een strakke wind en guur weer maakten de omstandigheden in Lokeren niet ideaal voor snelle wedstrijden. Het was echter Vincent Vrijsen die voor AVT met 47″80 op de 400m meteen tekende voor een knappe tijd. Daarvoor domineerde Stef Vanhaeren voor Kapellen al de 400mH: winst in 51″93.

Vooral de 800, 1500 en 5000m kenden bijzonder spannende ontknopingen. Die drie tactische wedstrijden kenden uiteindelijk respectievelijk Pieter Claus voor EA, Thomas De Bock voor HAMM en Steven De Loose voor thuisploeg AVLO als overwinnaars. Lander Tijtgat, die gisteren ook al in Lisse aan de bak kwam op de 1000m, domineerde van bij de start de 3000m. Hij liep solo naar 8.19.79.

Jeroen Vanmulder kaapte voor DAC de 13pt in het speerwerpen met 50m19. Jürgen Verbrughe tekende voor hetzelfde met 16m65 in het kogel en Niels Pittomvils domineerde het hoogspringen met 1m95.

Voor de afsluitende aflossingen stond alles bovenaan op een kluitje. AVT en DAC deelden de 2e plaats met 123,5pt. HAC leidde met amper anderhalve punt. AVLO pakte in de 4x100m uit met verrassende winst en wist het zo voor de ereplaatsen nog spannender te maken.

De afsluitende 4x400m, gedomineerd door KAPE met sterke winst in 3.13.45, bracht de uiteindelijke winnaars voort. Jeroen Vanmulder van DAC en Michiel Lanssens van AVT spurtten als afsluitende lopers voor wat ze waard waren, maar moesten de winst in de tweede reeks uiteindelijk nipt aan Jordy Schollaert van HAMM laten. DAC en AVT haalden zo een vierde en vijfde tijd op de 4x400m, maar HAC pakte daarin slechts 3 punten en dus mochten de Dilbekenaars en Limburgers van toch zegevieren.  Thuisploeg AVLO strandde uiteindelijk nog op de derde plek met 137,5pt. DAC, met 138,5pt, en AVT, met 142,5pt, verzekerden zich van promotie. ABES werd twaalfde en laatste. Ook AVMO zegt met een voorlaatste stek minstens voor één jaartje vaarwel aan eerste landelijke.

De uitslagen uit Lokeren vindt u hier en het eindklassement bekijkt u hier.