Op dag twee van het BK A.C. in het Koning Boudewijnstadion heeft Naomi Van den Broeck voor een fenomenaal hoogtepunt gezorgd. Ze bezegelde haar progressie op de 400m horden met een duik onder de olympische limiet en verschalkte onderweg Paulien Couckuyt en Hanne Claes. Met 54”80, vijf honderdsten onder de limiet en twee tienden sneller dan gisteren, is Van den Broeck de derde Belgische aller tijden. Ook Claes en Couckuyt gingen voor het eerst dit seizoen sub-55”.

Vorige week vrijdag liet Naomi Van den Broeck haar eigen dromen uitkomen door zich in Madrid individueel voor de Olympische Spelen te plaatsen. Daarmee bekroonde ze met nog heel wat tijd op de klok reeds haar topseizoen op de 400m. Intussen was er echter een nieuw ideetje aan het groeien gegaan in het hoofd van de Belgian Cheetah. Ze debuteerde kort voor het EK op de 400m horden en toonde zich meteen ambitieus: als het even kon, wilde Van den Broeck naar de Spelen op haar nieuwe discipline. Gisteren zette ze die ambitie al kracht bij in de reeksen van het Belgisch kampioenschap. Net zoals in haar eerdere twee wedstrijden vestigde ze een PR. Met 55”00 schoof ze op naar plaats vier in de Belgische all time ranking. Behalve Ann Mercken gingen alleen Hanne Claes en Paulien Couckuyt ooit sneller in ons land.

Die twee laatsen waren met hun persoonlijke records van respectievelijk 54”33 en 54”47 de topfavorieten voor de Belgische titel op zondag. Op zaterdag gaf Van den Broeck wel al een eerste waarschuwing door als snelste de reeksen door te komen. De meer ervaren Cheetahs vatten de koe bij de hoorns en kwamen zij aan zij de laatste rechte lijn in. Van den Broeck had echter goed ingedeeld en kwam met een fabuleuze remonte de titel nog weggrissen. De klok stopte voor haar op 54”80, goed voor deelname aan de Spelen en de derde plaats in de historische Belgische ranglijst. Ook Claes, tweede in 54”82, en Couckuyt (54”94) hadden niet te klagen. Zij doken voor het eerst dit jaar onder de 55 secondengrens. Met name voor Couckuyt, die terugkeerde na een zware kruisbandblessure, is dat een mooie persoonlijke overwinning. Net als Couckuyt liep Claes haar derde chrono ooit op de lage horden.

Foto: Jolien De Bock

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in