Simon Verherstraeten heeft in het Zwitserse Genève tot twee keer toe een waanzinnige chrono neergezet. De 25-jarige sprinter werkte in de reeksen zijn 100m af in 10″15 en ging in de finale nog eens vijf honderdsten sneller. Met zijn nieuwe toptijd landt Verherstraeten op plaats twee in de Belgische all time ranking. Alleen Belgisch recordhouder Ronald Desruelles ging ooit sneller. In Mannheim boekten twee Belgische junioren hun tickets voor het WK in Lima. Zeno Van Neygen en Martin De Greef doken onder de limiet op de 110m horden.

Simon Verherstraeten stond tot voor vandaag op plaats tien in de Belgische aller tijdenranglijst. Daar was hij terechtgekomen door begin dit seizoen een chrono van 10″33 achter zijn naam te zetten. Indrukwekkend, maar wat de Lyra-Lierse-atleet voor Genève had opgespaard was nog van een ander kaliber. In de series verpulverde Verherstraeten zijn record al door naar 10″15 te stormen. Hij wipte over het grootste deel van de Belgische historische top tien en sloot aan achter Ronald Desruelles (10″02) en Patrick Stevens (10″14).

In de finale deed de poulain van Lieve Van Mechelen er zowaar nog een schepje bovenop. In het spoor van Duitser Joshua Hartmann snelde de 25-jarige Belgian Falcon naar 10″10. Een tijd waarmee hij individueel naar het EK had gemogen en de dertiende chrono in Europa dit jaar. Kobe Vleminckx kwam over de meet na 10″29, een evenaring van de tijd waarmee Antoine Snyders tot voor vandaag de snelste Belg van het jaar was. De Falcons kwamen ook als ploeg in actie, maar bij de laatste stokwissel liep het mis.

Simon Verherstraeten (tweede van links) – Foto: Jolien De Bock

Ook de vrouwelijke evenknie van de Falcons – de Belgian Rockets – zakten af naar Genève. De stortbuien die het eerste deel van het programma teisterden, stonden voor alle ploegen echter een goeie tijd in de weg. De regen stopte wel voor aanvang van de 400mH, waar Hanne Claes en Paulien Couckuyt aantraden. Die laatste leek lang op weg naar een mooie chrono, maar struikelde op de laatste horde. Claes was langszij gekomen en won in 55″61. Couckuyt zelf werd uiteindelijk nog derde in 55″92. In de andere reeks klokten Nina Hespel en Kylie Lambert respectievelijk 56″85 en 57″97. Met ook nog Naomi Van den Broeck erbij lijken de lage horden volgende week één van de hoogtepunten van het BK A.C. te gaan worden.

Op de baanronde zonder obstakels kwam Imke Vervaet sterk voor de dag. Ze bleef in 52″12 onder andere Helena Ponette (52″48), Lisanne De Witte en Eveline Saalberg voor. Camille Laus liet 53″30 optekenen, Robin Vanderbemden bij de mannen 46″54. Anne Zagré liep in haar reeks op de 100mH een mooie 13″06 en werd in de finale vijfde in 13″19. Elien Vekemans vloog met de polsstok over 4m30, haar beste prestatie van een door blessures verstoord seizoen.

In Mannheim verdienden twee nieuwe Belgische junioren hun plaats in de selectie voor het WK in Lima. Martin De Greef zoefde over de hoge horden in 13″52 en liet daarmee de limiet zes honderdsten achter zich. Zeno Van Neygen klaarde met 13″48 dezelfde klus.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in