Met een beste wereldjaarprestatie op de 100m heeft Sha’Carri Richardson zich bij de Amerikaanse trials geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs. De regerend wereldkampioene won de finale in 10”71. Geen verrassingen in de voorronde van de 100m bij de mannen, waarvan de halve finales en finale zondag worden gelopen.

In de finale leverde Sha’Carri Richardson van start tot finish een vlekkeloze race af met een toptijd als resultaat. In de eerdere rondes haperde het nog bij de start. Zowel vrijdag in de voorronde als zaterdag in de halve finale was ze slecht weg en moest de turbo aan om zich te herstellen. Daaruit bleek al dat het met de topsnelheid goed zat en dat er een toptijd in het vat zat.

Op het podium kreeg Richardson gezelschap van trainingsmaatjes Melissa Jefferson (10”80) en Twanisha Terry (10”89), ook zij mogen zich opmaken voor de Spelen.

Voor Richardson wordt het haar eerste olympische deelname. Drie jaar geleden won de Texaanse ook bij de Trials, maar ze zag deelname aan de Spelen van Tokio toen aan zich voorbij gaan na een positieve test op marihuana.

Lyles, Coleman en Kerley door 

Noah Lyles zette zaterdag de snelste tijd neer in de reeksen van de 100m bij de mannen (9”92). Ook Christian Coleman won zijn heat in 9”99, evenals Kred Kerley in 10”03. De wereldkampioen van 2022 kende een rommelige aanloop naar de Trials waarbij hij meermaals wisselde van schoeisel, maar hij lijkt in Eugene een serieuze gooi te willen doen naar een olympische ticket.

Ondanks een recente operatie aan de elleboog won Ryan Crouser met aanzienlijk verschil het kogelstoten. Met een afstand van 22m84 bleef hij Joe Kovacs (22m43) en Payton Otterdhal (22m26) voor. Tweevoudig olympisch kampioen Crouser gaat in Parijs voor zijn derde titel op rij.

In het hinkstapspringen ging de winst naar Jasmine Moore (14m26), voor Keturah Orji (14m22) en Tori Franklin (13m72).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in