Thomas Carmoy heeft zichzelf getoond in de hoogspringfinale van het EK in Rome. Hij deed lang mee voor de medailles, maar zal naar huis gaan met een vierde plaats. Carmoy sprong met 2m26 nochtans even hoog als de nummer drie in de uitslag. Het is een extra foutpoging die hem nekt. Deze vierde plaats is weliswaar zijn beste notering ooit op een EK in openlucht. 

Gianmarco Tamberi houdt van show en het publiek houdt van Gianmarco Tamberi. De tribunes aan het hoogspringen puilden uit op deze voorlaatste avondsessie van het EK en dat was uiteraard maar om één man aan het werk te zien. De grote publiekslieveling stelde allerminst teleur en vloog eerst over 2m37 en vervolgens om de nek van de president. Het goud was wederom binnen voor Italië.

Wie zo’n sfeertje wel weet te appreciëren is Thomas Carmoy. De nummer vijf van het EK in München weet in zulke omstandigheden altijd net iets meer uit zijn benen te toveren en dat was nu eveneens het geval. Carmoy sprong eerst over 2m17, daarna bij zijn tweede poging over 2m22 en vervolgens bij de tweede kans over 2m26. Nog vijf atleten bleven over waardoor de medailles dichterbij kwamen, maar die extra poging zou hem later zuur opbreken.

2m26, wat tevens een seizoensbeste is voor de Carolo, was uiteindelijk voldoende voor het brons. Het is echter de Oekraïner Doroshchuk die ermee gaat lopen door een betere scorekaart. Zijn landgenoot Lavskyy pakt het zilver met 2m29.

“Ik word liever vierde dan achtste”

“Het is jammer dat die ene foutpoging het verschil maakt tussen een derde en een vierde plaats, maar ik word liever vierde dan achtste. Het was ook een seizoensbeste vandaag, dus ik ben tevreden. Dat PR komt er wel eens.”

“Tia (Hellebaut; red.) was ook tevreden. Ze heeft me proficiat gewenst en me gezegd dat ik alles gegeven heb. Het was fijn hoe ze me aanstuurde, vaak maar met één woordje. We hebben hard gewerkt om weer het vertrouwen te vinden en dat is gelukt, want ik geloof wel dat ik 2m29 kan springen en zo in de olympische finale kan geraken.”

“De ambiance in het stadion was heel leuk, maar ik was er niet per sé van onder de indruk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in