In de EK-finale van de 10.000m zijn Chloé Herbiet en Jana Van Lent respectievelijk op plaatsen tien en elf geëindigd. Het was voor beiden een eerste kennismaking met een seniorenkampioenschap op de piste, maar dat hield hen niet tegen om veel lef te tonen. Ze maakten beiden mee de wedstrijd door lange tijd de kop te pakken in hun groep. 

In de rechtstreekse finale van de 10.000m op het EK in Rome hebben Jana Van Lent en Chloé Herbiet allesbehalve verstoppertje gespeeld. Het pak van 33 atleten scheurde razendsnel open en een groepje van acht met alle topfavorieten in scheidde zich af.

Onze landgenoten namen het heft in handen in de achtervolgende groep en gaven het tempo aan. Eerst was het Van Lent, vervolgens Herbiet. Halfweg kregen ze heel even versterking van onze noorderburen, maar de Belgische driekleur bleef voorin aanwezig.

Met nog zo’n vier kilometer voor de boeg herverdeelde het wagonnetje van de Belgen zich. Herbiet toonde twee kilometer later bovendien heel veel lef door met de kopgroep ruim een ronde mee te gaan toen zij haar probeerden dubbelen. Op 600m van het einde lieten zij haar achter en ging het Italiaanse publiek opnieuw uit hun dak voor Nadia Batocletti. Zij haalde eerder dit kampioenschap al goud op de 5.999m. Diane van Es pakte knap het zilver. Brons was voor de Britse Megan Keith.

Uiteindelijk liep Herbiet, die eigenlijk in voorbereiding is op de olympische marathon, als tiende binnen in een tijd van 32’17″88. Slechts een Italiaans briesje boven haar PR. Van Lent, die haar koers in de tweede helft iets anders aanpakte dan Herbiet en constanter bleef lopen, kwam zeventien seconden later binnen als elfde. De twee mogen spreken van een mooi Europees debuut op de piste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in