De Belgian Rockets beleven de ochtend van hun leven op dit EK in Rome. Rani Vincke, Rani Rosius, Elise Mehuys en Delphine Nkansa brengen het stokje in een razendsnel tempo rond en knallen naar 42″85. Dat was onvoldoende om rechtstreeks door te stoten naar de finale van de 4x100m, maar meer dan snel genoeg om via de verliezende tijden een ticket af te dwingen. En misschien nog belangrijker: het kwartet is met deze chrono, hun eerste ooit onder de 43 seconden, virtueel geplaatst voor de Olympische Spelen.

Hun vreugdekreet galmt inmiddels nog steeds door het Stadio Olimpico. De vreugde kon niet op bij de Belgian Rockets, want zij sloegen een dubbelslag door zich te plaatsen voor de EK-finale én een tijd te lopen die voorlopig voldoende is voor de Olympische Spelen.

Het was Rani Vincke die in de startblokken kroop voor het eerste kwartje van de 4x100m. Zij wisselde goed met Rani Rosius en België lag zo in derde positie. In de bocht was het aan Elise Mehuys. Hoewel ze stevig vooruit ging, ging ze er qua notering ééntje achteruit. Tenslotte was er Delphine Nkansa die nog een laatste keer dit kampioenschap in actie mocht komen, want door examens is ze er in de finale niet bij. Ze kon geen plaatsen meer winnen, maar zette wel een indrukwekkende 42″85 op de klok. Het is de eerste keer dat deze generatie 4×100 onder de 43 seconden duikt. Deze chrono volstond dan ook ruim om met de verliezende tijden mee te mogen.

Mogelijk volstaat deze chrono zelfs om naar de Olympische Spelen te mogen afzakken, al mag er dan voor 30 juni geen enkel land dat nog niet geplaatst is sneller lopen dan de chrono van onze dames.

Foto: Erik van Leeuwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in