De reeksen van de 400m horden vormden geen probleem voor Paulien Couckuyt. Vanuit baan drie liep ze na 100m al naar de leiding. Couckuyt viel daarna wel enkele plaatsen terug en kwam als derde de rechte lijn in. Vervolgens duwde ze nog wat bij, maar plaatsen winnen zat er net niet meer in. Met 55″73 was ze wel zeker van de halve finale. Ze zette de zesde tijd neer van alle deelnemers

Hanne Claes mocht dankzij haar sterke chrono van vorig jaar de reeksen van de 400m horden overslaan op dit EK in Rome. Paulien Couckuyt kreeg dit voordeel niet toegekend.

De eerste étappe vormde zoals verwacht geen probleem voor de voormalige Belgische recordhoudster. Couckuyt kende een goede eerste 100m. Vervolgens ging ze niet meer tot het uiterste waardoor ze nog wat werk voor de boeg had bij het uitkomen van de bocht. De VAC-atlete had nog bijna de nummer twee te pakken, maar kwam uiteindelijk net te laat. Het werd een derde plaats in 55″73.

De dertien snelste tijden zouden doorstoten naar de halve finale. Dat was geen probleem voor Couckuyt, die de zesde tijd van alle deelnemers klokte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in