De kogel is door de kerk. Bashir Abdi zal niet naar het EK in Rome trekken om er de halve marathon af te werken. Door de afzegging van de Belgische recordhouder krijgt Michael Somers de kans om voor het eerst een internationaal kampioenschap op de weg af te werken. Simon Debognies en Dorian Boulvin maken de selectie op deze afstand compleet.

Bashir Abdi dwong vorig jaar in maart al zijn selectie voor het EK in Rome af. Tijdens de Runners’ lab halve marathon in Gentbrugge dook hij als eerste Belg ooit onder het uur. Dit jaar was het lang wachten op exploten van de bronzen medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Tokio. Daar zat een stressfractuur aan het heiligbeen voor iets tussen.

Gisteren bewees Abdi dat zijn blessurezorgen verleden tijd zijn door in zijn eerste wedstrijd van het jaar zich meteen het Belgische record op de 10 kilometer toe te eigenen. De 35-jarige wereldtopper op de weg leek dus net op tijd de goede vorm te pakken te hebben om op het EK iets moois te laten zien, al leiden Abdis wegen ondanks het spreekwoord niet naar de Italiaanse hoofdstad. Abdi laat het kampioenschap schieten om zich verder voor te bereiden op de olympische marathon.

Simon Debognies en Dorian Boulvin begeven zich wel graag naar het Europees strijdtoneel. Koen Naert, de volgende in de pikorde, geeft eveneens verstek waardoor Michael Somers het laatste ticket mag én zal verzilveren. Somers, die momenteel op hoogtestage vertoeft, ziet dit kampioenschap wel passen in zijn aanloop naar de Olympische Spelen.

Mocht het nog niet duidelijk zijn dat de weelde afstandslopers in België bijzonder groot is op dit moment, dan bewijst het volgende ongetwijfeld deze aanname: Lahsene BouchikhiAmaury Paquet en Thomas De Bock voldeden eveneens aan het minima voor de halve marathon in Rome, maar moeten thuisblijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in