In de hoogste afdeling van de interclub, de Super League, hebben Anne Zagré, Michael Obasuyi en Jonathan Sacoor een individuele topprestatie neergezet. Ze plaatsten allen zich voor het EK in Rome door hun beste (geldige) chrono sinds 2021 op te laten tekenen.

De zonovergoten Atletiekarena Gaston Roelants van DCLA speelde zondag gastheer voor de hoogste divisie van de interclubkampioenschappen. In de voormiddag was het Jonathan Sacoor die met alle aandacht ging lopen. In een reeks met vier Tornados was hij voor OEH de snelste in 45″27, zijn beste tijd sinds hij in 2021 het zilver pakte op het EK beloften. Sacoor duikt onder de EK-limiet van 45″40 en kan weer van zijn PR van 45″03 beginnen dromen. Robin Vanderbemden werd knap tweede met 45″51, een evenaring van zijn persoonlijke recordtijd. Florent Mabille (45″86) en Christian Iguacel (46″19) vervolledigden het rijtje Tornados dat duidelijk klaar is voor een levensbelangrijk zomerseizoen.

Foto: Jolien De Bock

Na de middagpauze was het meteen weer twee keer prijs op de hoge horden. Anne Zagré won voor Excelsior in 12″87 en liet daarmee voor het eerst dit seizoen de 13 secondenbarrière achter zich. Zagré is met haar beste chrono sinds de halve finale op de Spelen van Tokio goed voor EK-kwalificatie. Daarvoor was 12″98 vereist. De olympische limiet ligt met 12″77 nog een dik tiende verderop. Michael Obasuyi slaagde er voor OEH in om Elie Bacari van DCLA af te houden. Hij deed dat in 13″38 en heeft zo net als Zagré zijn EK-ticket beet. De limiet voor het EK ligt op 13″48, die voor de Spelen op 13″27. Tien dagen geleden opende Obasuyi al met 13″35, maar toen blies de wind nog te hard. Bacari scherpte zijn record aan tot 13″63.

Foto: Jolien De Bock

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in