De Lange Laufnacht in Karlsruhe is bij atleten gekend om de goede omstandigheden voor snelle tijden. In nieuwe olympische en EK-limieten voor Belgische atleten resulteerde het zaterdag niet, al kwam Tim van de Velde weer dichtbij en was hij de snelste op de 3000m steeple. Winst was er ook voor Jochem Vermeulen op de 1500m.

Zoals elk jaar kwam er zaterdag een groot contingent Belgen aan de start in Karlsruhe bij de Lange Laufnacht. De wedstrijd in Zuid-Duitsland heeft zich er de voorbije jaren op toegelegd om vroeg in het seizoen excellente omstandigheden te bieden voor snelle tijden op de middellange afstanden. Zeker in dit bomvolle atletiekjaar met tal van titeltoernooien is de animo daarvoor groot.

Limietpoging Van de Velde strandt in laatste ronde

Limieten voor de Olympische Spelen werden er zaterdagavond niet geslecht, al kwam Tim van de Velde dichtbij. Op de 3000m steeple deed hij opnieuw een serieuze gooi naar de olympische entry standard van 8’15″00. Twee weken geleden kwam hij in Huelva al tot op drie seconden en ook in Karlsruhe zag het er lange tijd goed uit.

Uitstekend gegangmaakt kwam Van de Velde na twee kilometer door in 5’28. Aangespoord door het Duitse publiek leek de limiet er in te zitten, maar in de laatste kilometer moest de voormalig Europees kampioen bij de junioren het alleen doen. Van de Velde kwam nog wel als eerste over de finish in een nieuw meeting record, maar met 8’20″80 bleef de Olympische limiet buiten schot.

Sisk snelt naar tweede plaats op 800m

Ook Pieter Sisk heeft dit seizoen zijn zinnen gezet op plaatsing voor de Olympische Spelen, via de Road to Paris-ranking of liever nog door de limiet te lopen op de 800m of 1500m. Zaterdag bleef directe plaatsing buiten bereik. Sisk liep in Duitsland zijn eerste wedstrijd over 800m in de buitenlucht dit seizoen en kwam daarin tot 1’45″85, drie honderdsten boven zijn pr vorig jaar gelopen in Ninove.

Sisk bevond zich de gehele wedstrijd in de kop van de groep gestart op een schema dat moest leiden naar de EK limiet van 1’45″20. In de laatste 200 meter moesten hij en de anderen Tobias Grønstad laten gaan. De Noor nam afstand en vestigde met 1’45″06 een nieuw meeting record en verzekerde zich daarmee van directe plaatsing voor de EK. Sisk kwam als tweede over de finish.

Vermeulen en Verheyden op podium 1500m

Ook de 1500m werd mede gekleurd door de Belgische mannen. Jochem Vermeulen ging met de winst en een nieuw meeting record aan de haal in 3’35″21, Ruben Verheyden werd derde met 3’36″18. Voor beiden was het het eerste optreden dit outdoor seizoen. Vorig jaar voldeden beide lopers al aan de EK-limiet van 3’36″00. Thomas Vannoppen liep zaterdagavond ook op de 1500m in Karlsruhe en kwam tot 3’37″35.

De Belgische vrouwen deden zaterdag niet mee om de medailles in Karlsruhe. Lisa Rooms finishte haar 5000m als vijfde in 15’26″62, daarmee bleef ze minder dan een halve seconde verwijderd van haar persoonlijke besttijd.

Eline Dalemans moest in haar race op de 3000m steeple genoegen nemen met een achtste plaats in 9’52″81. Op de 800m bij de vrouwen eindigde Rani Baillievier haar race met 2’05″97 in de achterhoede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in