De laatste dag van het WK in Glasgow is aangebroken en dat betekent dat de zevenkamp zijn besluit zal krijgen. Jente Hauttekeete lag gedurende drie proeven op koers om zijn PR te evenaren, maar kreeg daarna af te rekenen met onmogelijke aanloopomstandigheden. Volg hier via onze live-updates en scoreprojectie hoe hij het ervan af brengt op de tweede en laatste dag.

Reactie:

“Ik blijf fier achter, top 8 in mijn eerste seniorenkampioenschap. Vooraf sprak ik van top 6, maar er waren de problemen bij het hoogspringen en het is al mijn derde meerkamp van het seizoen. Normaal doe ik er één in de winter. Het is ook gewoon mooi dat ik hier gestaan heb en de competitie heb uitgedaan.”

“Mij kwalificeren was eigenlijk al een prestatie. Natuurlijk stel je nieuwe doelen als je hier aankomt, maar ik moet gewoon tevreden zijn. Het is een goede ervaring, ik heb ook op verschillende vlakken geleerd wat ik juist niet moet doen.”

“Ik ben voorlopig geplaatst voor Rome dus ik hoop dat dat mijn volgende kampioenschap wordt. Mijn eerste doel van het zomerseizoen is Desenzano eind april. De nieuwe aanpak met een grotere rol voor Bart (Bennema; red.) werkt voor mij. Het is er misschien nog niet allemaal uitgekomen, maar dat komt zeker nog.

22u20: De zevenkamp zit erop voor Hauttekeete. In deze avondsessie restte hem enkel nog de afsluitende 1.000m. Zijn laatste restant energie werd eruit geperst en dat resulteerde in een chrono van 2’49”29, een kleine acht seconden boven zijn PR en beste chrono van dit jaar. Opgeteld levert het hem 5.940 punten en een achtste plaats op op zijn eerste kampioenschap op seniorenniveau. Het is zijn derde beste puntentotaal ooit.

14u08: Geen nieuw record, maar het polsstokspringen gaat in de boeken als een geslaagde proef. Hauttekeete evenaarde zijn seizoensbeste prestatie en kwam zo tot op 1cm van zijn PR. Met alleen nog de afsluitende 1.000m op het programma staat onze landgenoot negende in het klassement. Beter doen dan 6.131 punten lijkt niet meer mogelijk, maar één of twee plaatsjes opschuiven eventueel wel. De nummers 7 en 8 hebben een vergelijkbaar record, maar de verschillen zijn kleiner dan 50 punten. De zevenkamp wordt afgesloten om 21u45.

Foto: Erik van Leeuwen

14u01: Twee niet-geslaagde pogingen, nog één opportuniteit om nieuwe hoogtes te verkennen.

13u41: SB-time! Jente Hauttekeete zweeft bij poging twee over 5m00 en kan zo meteen zijn PR aanvallen. Komaan Jente, vliegen!

13u17: 4m80 en 4m90, Hauttekeete stoomt door! Dit seizoen kwam hij al tot 5m00 en zijn record ligt nog 1cm hoger. Gaat dat er vandaag aan? De lat gaat zo dadelijk naar 5m00.

13u00: De competitie begon voor Hauttekeete op 4m70, hij klaarde die hoogte bij zijn eerste poging en ging door naar 4m80. Daar liet hij zijn eerste kruisje optekenen, al roerde hij de lat slechts minimaal aan.

Foto: Erik Van Leeuwen

11u05: Hauttekeete komt na een degelijke start als derde over de meet in zijn reeks. Hij doet dat in een tijd van 8″09. Een stukje boven zijn record, maar wel de tweede chrono van het seizoen. Next up: het polsstokspringen om 12u15.

10u25: Nog een dik half uur en dan mag Jente Hauttekeete vijf horden de baas proberen blijven. Na het hoogspringen gisterenavond is een opkikker welkom. Hink-stap-springers en meerkampers werden de dupe van organisatorisch amateurisme. Beide disciplines vonden quasi gelijktijdig plaats en hadden een overlappende aanloopstrook. Op die exacte plaats was dan ook nog eens een ruimte voorzien voor fotografen. Hopelijk geen zulks geklungel op zondag. Hauttekeetes PR van 7″97 op de hoge horden dateert van drie weken geleden. Kan hij vandaag nog een tikje sneller gaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in