Yanla Ndjip-Nyemeck heeft er allesbehalve een gedroomd WK-debuut opzitten. De atlete die in de Verenigde Staten studeert, kwam niet geweldig uit de startblokken en struikelde vervolgens over de eerste horde. Ze maakte pijnlijk kennis met de piste in de Emirates Arena en mocht een plaats in de halve finale meteen vergeten.

Vorig jaar mocht Yanla Ndjip-Nyemeck een eerste keer het Belgisch truitje aantrekken op het EK voor beloften in Espoo. Ze haalde er de halve finales van de 100m horden. Op het WK in Glasgow zou Ndjip-Nyemeck een tweede keer België vertegenwoordigen. Dit keer op wereldniveau.

De Belgische outdoorkampioene ging in de derde reeks van start, maar haalde nooit de finish. Na een matige start viel ze prompt over de eerste horde waardoor haar WK-debuut in mineur eindigde.

De reekswinst ging naar de wereldrecordhoudster Devynne Charlton in 7″93. Ook Nadine Visser kende geen problemen in de reeksen.

Yanla Ndjip-Nyemeck: “Hieruit leren en bladzijde omdraaien”

“Ik weet het eerlijk gezegd even niet. Ik heb nog geen beelden gezien dus ik weet niet wat er precies mis is gegaan. In de opwarming en tijdens mijn starts voelde ik me nochtans goed. Ik moet het accepteren en eruit leren. Op de horden kan dit ook bij de besten gebeuren.”

“Hoe ik hiermee omga? Ik ga debriefen met mijn trainer en mental coach. De voorbereidingen voor het zomerseizoen beginnen bijna dus daar verleg ik mijn focus naartoe. Er is geen tijd om hierover te blijven balen, maar ik had me natuurlijk iets anders voorgesteld bij mijn eerste kampioenschap. Ik wilde meer en dat zat er ook in als ik de tijden bekijk die doorstoten. Ik keer maandag meteen terug naar de VS en draai de bladzijde om.”