Thomas Carmoy kon zich niet laten gelden in de rechtstreekse hoogspringfinale van het WK indoor in Glasgow. De pupil van Tia Hellebaut kende al moeilijkheden op zijn aanvangshoogte van 2m15. Een station verder miste hij de bus naar hogere hoogtes. De nummer zes van twee jaar geleden eindigt als elfde.

De hoogspringfinale van Thomas Carmoy is al in een vroeg stadium afgelopen. De hoogspringer begon aan zijn wedstrijd op 2m15. Na twee missers wipte hij bij de derde en laatste poging dan toch nipt over de lat.

Vervolgens ging de lat naar 2m20, waar Carmoy moest afhaken. Hij kon de lat bij zijn drie pogingen geen enkele keer laten liggen en moest de wedstrijd verlaten. Met 2m15 eindigt de bronzen medaille van het recentste EK indoor op een gedeelde elfde plaats.

Voor een plaats op het podium was een hoogte van 2m28 nodig. De enige drie die daarin slaagden waren Sanghyeok WooShelby McEwen en Hamish Kerr. Die laatste imponeerde door na zekerheid over zijn gouden plak nog hogerop te gaan. Hij zweefde uiteindelijk naar een NR van 2m36, de beste sprong van dit jaar.

Foto: Dan Vernon for World Athletics

Thomas Carmoy blijft niet ontgoocheld achter

“Ik ben helemaal niet teleurgesteld”, reageerde Carmoy, die niet meer bleef zitten om het vervolg van de competitie te zien, na afloop. “Het is natuurlijk hard, want ik voel me goed. Niet zo goed al twee jaar geleden toen ik zesde werd, maar ik kan echt niet klagen over mijn huidige niveau. Ik heb drie weken niet gesprongen om mijn enkel te sparen en dan is het niet evident om het juiste ritme te vinden. Tia (Hellebaut; red.) ziet het alleszins positief in. 2m21 is ook geen slecht vertrekpunt richting de zomer, wetende dat ik net een coachwissel achter de rug heb. We hebben nog veel werk, maar dat komt goed. Parijs is het belangrijkste.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in