Lisa Rooms heeft in Metz overtuigend het Belgische record op de 3.000m op haar naam geschreven. In haar eerste indoorwedstrijd in twee jaar tijd, knalde de AVLO-atlete naar een chrono van 8’47″98. Daarmee duikt ze bijna een handvol seconden onder het 24 jaar oude nationaal record van Veerle Dejaeghere. Ook outdoor liep nog nooit een landgenote sneller dan Rooms. 

Lisa Rooms trok met een klein hartje naar de indoorpiste in Metz. De specialiste van het veldlopen had de indoorbaan al jaren aan de kant geschoven, maar wou met oog op de zomerkampioenschappen belangrijke punten voor de world ranking sprokkelen.

Aan haar start zal het alleszins niet gelegen hebben. In haar eerste 3.000m indoor sinds 2021, toen Rooms een PR neerzette van 9’29″85, liep de atlete in een internationaal deelnemersveld naar de vierde plaats. Met een eindtijd van 8’47″98 maakte Rooms korte metten met haar snelste tijd ooit op de 3.000m én het Belgische record. Dat stond sinds 2000 met 8’51″96 op naam van Veerle Dejaeghere. Dejaeghere heeft met 8’49″31 ook de snelste outdoortijd in handen, maar daar dook Rooms zonet dus ook onder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in