In het Franse Metz heeft Alexander Doom zijn indoorseizoen sterk geopend. De Belgian Tornado legde de dubbele baanronde af in 45″89 en duikt daarmee een honderdste onder de WK-limiet. Met dat persoonlijk record is Doom de snelste Europeaan tot nog toe in 2024.

Op het WK in Boedapest afgelopen zomer wervelde Alexander Doom voor het eerst in zijn carrière naar een tijd onder 45″ op de 400m. In zaal ligt de drempel voor de wereldtop een seconde hoger en ook die heeft Doom nu overwonnen. De West-Vlaming liet er geen gras over groeien en knalde bij zijn seizoensdebuut in Metz meteen naar 45″89, bijna twee tienden sneller dan zijn vorige record. Goed op maat, want de WK-limiet lag op 45″90. Hij verbeterde er ook het meeting record mee en versloeg Zwitser Lionel Spitz.

Doom is na Julien Watrin, die door teelbalkanker helaas verstek moet geven, nog maar de tweede Belg die zich voor het WK plaatst op de 400m én de 46″00-barrière in zaal weet te slopen. Hij topt daarmee voorlopig de Europese ranglijst van 2024. Het BR van Watrin ligt nog een kleine halve seconde verderop en staat op 45″44.