Isaac Kimeli heeft op de Energyvision CrossCup van Roeselare de lange cross gewonnen. Hij haalde het van OEH-ploegmaat Robin Hendrix na een tactische wedstrijd die door een slotoffensief beslist werd. Guillaume Grimard mocht als derde mee het podium op. Ruben Verheyden won de korte cross voor Maxime Delvoie en Ward Leunckens.

Bij de mannen was het in Roeselare uitkijken naar Isaac Kimeli en Robin Hendrix. Zij kwamen deze week terug uit Kenia en zouden vooral rekening moeten gaan houden met Guillaume Grimard en Nicolaï Saké. Bij de start was het Pieter-Jan Hannes die er stevig de pees oplegde. Zo werd alles op een lint getrokken en moesten de favorieten meteen bij de pinken zijn. Na die veelbelovende openingsfase viel het weliswaar stil en bleef de koers tot op het einde gesloten. Kimeli, Hendrix, Grimard en Saké kregen in de kopgroep gezelschap van Thomas Vanoppen en Marco Vanderpoorten, al konden die laatsten op het einde niet meesprinten voor de overwinning. Ook Antoine Senard was aanvankelijk goed mee, maar hij moest vrij snel de rol lossen. Pas in de allerlaatste ronde werd er opnieuw aan de boom geschud. Saké moest de drie anderen laten gaan terwijl zij het uitvochten voor de overwinning. Kimeli had de beste sprint in huis en bleef OEH-clubgenoot Hendrix voor. Grimard moest zich tevreden stellen met de derde stek, maar mocht wel de leiderstrui in het algemene klassement aantrekken. Achter Saké, Vanderpoorten en Vanoppen finishte Noah Konteh als eerste belofte. Pieter-Jan Hannes zakte na zijn stevige start terug naar de elfde plaats.

Foto: Peter Wagemans

Op de korte cross toonde Ruben Verheyden zich oppermachtig. Hij kwam na één ronde door in een kopgroep met onder andere Maxime Delvoie, Ward Leunckens, Lennert Dewulf, Tibaut Vandelannoote en Sven Bombeke. Niemand van hen kon de snelste Belgische 1500m-loper van het jaar iets in de weg leggen. Delvoie en Leunckens werden respectievelijk tweede en derde.