Noor Vidts was op het WK in Boedapest één van de grootste Belgische kanshebbers op een medaille. Zeker door de afwezigheid van Nafi Thiam en de Poolse Adriana Sulek, respectievelijk eerste en vierde op het vorige WK. De meerkampster eindigde na twee slopende dagen uiteindelijk op een zesde plaats, maar kwam tevreden van de piste. Door een suboptimale voorbereiding bleven extraatjes nu eenmaal uit, vertelde ze. “Het kon helaas niet anders.”

Een blessure aan de achillespees hield Noor Vidts weg van de meerkamp in Götzis. Daardoor trok Vidts zonder meerkamp in de benen naar het WK in Boedapest. Geen ideale voorbereiding dus, maar de specialiste van de zeven disciplines gaf aan zich goed te voelen. Er mocht dus voorzichtig gehoopt worden op een medaille.

Met 6.451 punten strandde Vidts uiteindelijk op een zesde plaats. Voor het podium waren 49 extra punten nodig. Toch heerst er vooral trots bij de VAC-atlete. “Ik eindig weer in de top acht. Gezien mijn voorbereiding is dit een goed resultaat. Ik heb op geen enkele proef slecht gepresteerd. Alleen die extraatjes bleven uit. Had ik wel een jaar kunnen doortrainen, dan zat er meer in. Het kon helaas niet anders.”

Foto: Jeroen De Meyer

Het gebrek aan wedstrijdritme nekte Vidts ook op andere vlakken. Vooral in de 200m werd ze door het missen van een seizoensbeste achter haar naam in de traagste reeks ingedeeld. Ze had niemand om de strijd mee aan te gaan en dat kostte haar dure punten. “Die reeksindeling was zeker niet in mijn voordeel”, besefte ze zelf.

Volgend jaar komen de Olympische Spelen eraan. In Boedapest werd duidelijk dat het niveau in de breedte de hoogte is ingegaan. Het wordt dan ook steeds minder evident om op dat podium te geraken. Vidts blijft zoals altijd vooral op haar eigen prestaties focussen. “Het is leuk om in zo’n sterk deelnemersveld mee te draaien. Maar als ik in Parijs een nieuw PR neerzet en dan toch maar zevende word, dan ga ik nog altijd heel blij zijn. Ik doe dan tenslotte nog altijd iets wat me nog nooit eerder lukte”, aldus de nummer zes van de wereld op de zevenkamp.