De selectie voor het EK junioren is in één klap twee atleten rijker. De broers Mathis en Casper Lievens doken tijdens de Flanders Cup in Lokeren allebei een fractie onder het minima op de 1500m. Philip Milanov komt voorlopig nog tekort om zich te plaatsen voor het WK in Boedapest. Met 65m19 liet hij zien dat hij er wel nog steeds staat.

Het Flanders Cup-circuit trok zich vandaag in Lokeren op gang en dat leverde meteen twee limieten op voor het EK junioren in Jeruzalem. De broers Mathis en Casper Lievens waren de gelukkigen. Het duo kon tijdens hun 1500m rekenen op een kwartet sterke Nederlanders om het tempo de hoogte in te duwen. Ze pikten hun wagonnetje knap aan en doken uiteindelijk quasi gelijktijdig over de finishlijn.

Het zou erom spannen, maar met respectievelijk 3’45″12 voor Mathis en 3’45″39 voor Casper was de dubbelslag binnen. De twee VAC-atleten bleven netjes onder de gevraagde 3’45″41 voor het EK junioren. Na Merel Maes, Lola Lepère, Sena Tay en Abdoul Wahab Mimoun zijn zij zo de vijfde en zesde atleet die zich voor dit kampioenschap plaatsen.

Philip Milanov opnieuw voorbij 65m

Sterke prestaties kwamen er eveneens in het discuswerpen. Na zijn hoopgevende 64m34 van het KVV Alle Categorieën, deed Philip Milanov er vandaag nog een schepje bovenop. In zijn tweede worp wierp de atleet, die inmiddels niet meer wordt gecoacht door zijn vader maar zelf zijn trainingen beheert, maar liefst 65m19. Het was al van 2018 geleden dat de vice-wereldkampioen van 2015 nog eens voorbij de 65m wierp. Nadien noteerde Milanov nog 18m14 in het kogelstoten, een halve meter onder zijn PR.

Foto: Peter Wagemans

Op de 200m trok Christian Iguacel aan het langste eind. De 400m-specialist won de race in een degelijke 21″04. Ismael Debjani testte zijn snelheid dan weer op de 800m. Met 1’48″42 bleef de CABW-atleet ruim twee seconden boven zijn PR. In de verspringbak verraste Maité Beernaert door in haar laatste poging naar 6m26 te zweven. De laatstejaars belofte kan mits nog zo’n uitschieter stilaan dromen van de EK-limiet van 6m45. Op de 110m horden is Michael Obasuyi er niet in geslaagd om een tweede keer dit seizoen onder de 14″ te duiken (14″02).