Rani Rosius en Delphine Nkansa zijn vlot door de reeksen van de 60m gewalst. Rosius finishte als tweede in een snelle 7”22 en kreeg meteen een grote ‘Q’ achter haar naam. Nkansa volgde in haar spoor door in de vierde reeks naar exact dezelfde tijd en plaats te snellen. Zowel de halve finale als een eventuele finale volgt deze avond.

De reeksen van de 60m leverden geen problemen op voor onze landgenoten. Rani Rosius gaf het goede voorbeeld. Zij kwam nochtans niet al te best uit de startblokken, maar die magere start maakte ze daarna snel goed. Tegen de Poolse Ewa Swoboda (7″11) kon ze geen weerwerk bieden. Alle anderen liet ze wel eenvoudig achter zich. Rosius plaatste zich met 7″22 eenvoudig voor de volgende ronde. Twee jaar geleden haalde de Rosius eveneens de halve finale.

Delphine Nkansa, die voor het eerst aan een groot kampioenschap in zaal deelneemt, was aan zet in reeks vier van de vijf. Zij had voor haar doen evenmin een blitzstart, maar ook zij zette dat meteen recht. Met 7″22 en een tweede plaats zorgde ze quasi voor een exacte kopie van het resultaat van Rosius.

Het duo trekt vanavond met de vierde en vijfde chrono naar de halve finale. De finale wordt eveneens deze avond afgewerkt. Het is niet ondenkbaar dat we ook daar één of meerdere Belgen terugzien.