De delegatie voor het EK indoor in Istanboel is zonet weer wat groter geworden. Nafi Thiam heeft namelijk beslist om haar Europese titel in zaal te verdedigen, dat maakte de atlete zopas bekend in haar nieuwsbrief. Thiam geeft echter aan zich niet specifiek voorbereid te hebben op dit kampioenschap. Ze ziet het EK als een kans om te kijken waar ze staat met oog op het zomerseizoen.

Nafi Thiam was gisteren een opvallende afwezige op het BK, maar laat nu wel van zich horen met belangrijk nieuws. De koningin van de meerkamp heeft namelijk zelf aangekondigd dat ze volgende maand zal strijden voor een derde Europese titel in zaal.

Thiam koos er eind vorig seizoen voor om haar samenwerking met Roger Lespagnard stop te zetten en onder de vleugels te gaan trainen van Michael Van der Plaetsen. De dubbel olympische kampioene vertoefde de afgelopen maanden dan ook regelmatig in Zuid-Afrika om te trainen, maar bleef voorlopig nog weg van elke vorm van competitie. Hoe het met de vorm van Thiam gesteld is, is dus nog een vraagteken waar de atlete zelf ook nog geen antwoord op heeft.

“Ik ga niet liegen, na al die maanden hard werken ben ik nieuwsgierig naar waar ik nu sta. Daarom heb ik besloten om deel te nemen aan de vijfkamp op het EK indoor in Istanbul. Ik zie dit kampioenschap als de perfecte gelegenheid om mijn vorm te testen met oog op het outdoorseizoen.”

“Ik trek naar de Ataköy Arena zonder een specifieke voorbereiding op de vijfkamp aangezien het de voorbije maanden vooral aanpassen was aan de nieuwe trainingsroutine. Maar ik ben echt trots op het werk dat ik heb gedaan en kijk ernaar uit om te zien hoe zich dat vertaalt in het lopen, springen en werpen”, aldus Thiam in haar nieuwsbrief.