Delphine Nkansa heeft de limiet voor het EK indoor in Istanboel beet. In het Franse Eaubonne snelde de atlete exact naar de gevraagde tijd op de 60m. Met 7″24 pitste ze maar liefst vijftien honderdsten af van haar persoonlijk record. Nkansa schuift zo op naar de tweede plaats op de Belgische ranglijst aller tijden.

Het indoorseizoen moet nog écht losbarsten, maar Delphine Nkansa hoeft niet meer te jagen op limieten. Tijdens het regionaal kampioenschap in het Franse Eaubonne, snelde de vice-Belgische kampioene op de 100m eerst naar 7″27 en vervolgens naar 7″24 op de 60m. Met die snelste chrono voldeed ze exact aan de limiet voor het EK indoor in Istanboel.

Vorige winter bleef de atlete van Excelsior, die afgelopen zomer op het EK in München voor het eerst mocht proeven van een internationaal kampioenschap, nog steken op 7″39. Uit die chrono heeft ze vandaag dus een stevige hap genomen. Op de Belgische ranglijst aller tijden schuift de goedlachse atlete op van plaats veertien naar plaats twee. Enkel Kim Gevaert is met 7″10 nog een maatje te groot.

Op de wereldranglijst van dit indoorseizoen laat onze landgenote zich eveneens opmerken. Slechts twee atleten deden dit seizoen al beter dan 7″24.

Nkansa is niet de eerste die zeker is van het EK in zaal. Op basis van de resultaten van vorig jaar zijn ook Nafi Thiam, Noor Vidts, Michael Obasuyi, Cynthia Bolingo, Eliott Crestan, Aurèle Vandeputte, Julien Watrin, Kevin Borlée, Ben Broeders, Isaac Kimeli en Michael Somers al geplaatst. Somers en Kieli laten het indoorseizoen echter aan zich voorbijgaan.