Alexander Doom heeft zich in zijn eerste race van het seizoen kunnen plaatsen voor het EK indoor in Istanboel. Op de CMCM Indoor Meeting in Luxemburg snelde de 25-jarige atleet met 46″20 naar een persoonlijk en meetingrecord op de 400m. Met deze snelle chrono duikt hij ruimschoots onder de limiet voor het EK in zaal. Doom wipt zo ook over de broers Borlée naar de derde plaats op de ranglijst aller tijden.

Alexander Doom heeft zijn seizoensstart niet gemist. In Luxemburg spelde de Belgian Tornados vandaag voor het eerst dit jaar een wedstrijdnummer op en dat leverde meteen resultaat op.

Doom schoot als een speer uit de startblokken en toonde zich duidelijk de betere in de race. Hij liep onbedreigd naar de winst op de 400m in een snelle chrono van 46″20, een verpulvering van zijn persoonlijk record (46″86) en ruim onder de limiet voor het EK indoor (46″35).

Op de Belgische ranglijst aller tijden laat Doom nu heel wat kleppers achter zich. Met deze chrono wipt de atleet van AVR over onder meer de broers Borlées. Enkel Julien Watrin en Cédric Van Branteghem deden in het verleden nog beter met respectievelijk 45″88 en 46″18.

Christian Iguacel liet in Luxemburg eveneens van zich horen. In de eerste reeks snelde de rijzige atleet solo naar 46″81. Met deze tijd komt ook hij de top tien aller tijden binnen op plaats negen. Dries Van Niewenhoven bleef steken op 48″27, ruim een tiende boven zijn PR.