Kobe Vleminckx kende op het EK in München geen moeilijkheden tijdens de reeksen van de 100m. De Belgische kampioen snelde in de tweede van drie reeksen naar een tijd van 10”34. Daarmee was hij automatisch zeker van de halve finales die morgen op het programma staan.

In de reeksen van de 100m is Kobe Vleminckx er relatief makkelijk in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde. Vleminckx, die dit jaar al tot 10″25 kwam, ging snel van start. Tot over halfweg hield hij quasi gelijke tred met de Zwitser Pascal Mancini, de latere nummer één uit deze reeks. In het tweede deel moest Vleminckx wat terrein lossen. Hij zag de Turk Kayhan Özer nog over hem komen, maar zijn rechtstreeks ticket naar de halve finale kwam nooit in gevaar.

Vleminckx klokte af als derde na 10″34, goed voor de negende tijd van alle deelnemers. De snelste twaalf atleten van dit seizoen kwamen echter nog niet in actie in de reeksen. Zij maken morgen, net als Vleminckx, hun opwachting.