Delphine Nkansa heeft zich op het EK in München rechtstreeks geplaatst voor de halve finales van de 100 meter. Rani Rosius maakte het veel spannender maar stootte uiteindelijk eveneens door via de verliezende tijden.

Overtuigen kon Rani Rosius niet in de eerste ronde van de 100 meter. Ze was vijfde in haar reeks in 11″47, terwijl alleen de eerste vier rechtstreeks doorstootten. Haar chrono bleek uiteindelijk de tiende van alle deelnemers, genoeg om door te gaan met de snelste verliezers. Belangrijk om te vermelden is dat de beste twaalf atletes niet in actie moesten komen in de eerste ronde.

Delphine Nkansa maakte behoorlijk indruk. Ze snelde naar reekswinst en klokte bij een tegenwind van 0.7 meter per seconde 11″33. Dat was meteen ook de snelste chrono over de drie reeksen heen. Ze komt dus met een grote dosis vertrouwen aan de start van de halve finales.