Kevin en Dylan Borlée hebben in het Zwitserse Bern uitgepakt. Kevin knalde naar de zege in 45″12, goed voor zijn snelste 400m sinds 2018. In zijn zog liep jongere broer Dylan naar een stevig PR van 45″18. Het duo duikt daarmee ruimschoots onder de EK-limiet. In het voorprogramma maakte Jonathan Borlée zijn terugkeer met een meer dan degelijke 46″00.

Kevin Borlée en Jonathan Borlée zijn aan hun voorlopig jaar op de piste bezig, maar het duo bewees dinsdagavond in Bern dat ze nog lang niet uitgeteld zijn. Kevin snelde namelijk op Zwitserse bodem naar zijn snelste chrono sinds het EK in Berlijn van 2018. De 34-jarige atleet van OEH greep de zege in Bern vanuit baan acht in een tijd van 45″12, goed voor de tweede plaats op de Europese ranglijst. Broer Dylan imponeerde ook door met 45″18 de derde Europese jaartijd neer te zetten. Voor de jongere broer van de tweeling is het meteen ook een stevige verbetering van zijn PR én een EK-limiet. Kevin Borlée dook vorig jaar al onder die limiet.

In het voorprogramma was Jonathan Borlée goed voor een seizoensopener van 46″00 én dat in zijn eerste individuele baanronde sinds 2019. Versleten zijn de oudste broers Borlée dus allerminst. Met het oog op het EK in München is Jonathan Sacoor voorlopig de derde geplaatste landgenoot op de 400m. Al zullen Alexander Doom en Christian Iguacel maar wat graag de 45″41 van Sacoor aanvallen de komende weken.

De piste in Bern ligt op 540m hoogte, wat een licht voordeel oplevert ten opzichte van zeeniveau.