De Amerikaan Devon Allen heeft op de Continental Tour Gold-meeting in New York voor een heuse stunt gezorgd. Allen, die eerder dit jaar nog een contract tekende om de komende jaren in de NFL te gaan spelen, knalde in New York naar 12″84 op 110m horden, amper vier honderdsten boven het WR. Allen springt op die manier van de 21ste naar de derde plaats op de ranking aller tijden. Regerend wereldkampioen Grant Holloway legde beslag op de tweede stek in 13″06. 

De eerste discipline van de Continental Tour Gold-meeting in New York leverde meteen vuurwerk op. Wereldkampioen Grant Holloway schoot uit de startblokken in de 110m horden en leek comfortabel op weg naar de zege, tot zijn Amerikaanse landgenoot Devon Allen op en over Holloway knalde. Allen, die in april een contract tekende bij de Philadelphia Eagles in de NFL, stoomde door en klokte af na 12″84, amper vier honderdsten boven het WR van Aries Merritt én de derde chrono aller tijden. Holloway moest vrede nemen met de tweede stek.

Opvallend: twee weken geleden stond Allen nog langs de kant met een coronabesmetting. “Ik voelde me eigenlijk heel fris en op training heb ik al dingen laten zien die deze prestatie verklaren”, verklaarde hij in een kort interview na afloop. Het PR van Allen bedroeg 12″99 voor hij in New York in de startblokken kroop. Een stevige vertrouwensboost dus voor de 27-jarige Amerikaan die in de aanloop naar het zomerseizoen al trainingen afwerkte met de Philadelphia Eagles. Ook bij de vrouwen op de hoge horden ging het hard. Alaysha Johnson haalde het van haar landgenotes Tia Jones en Gabriele Cunningham in een snedige 12″40.

Lyles komt onder stoom

Op de 200m snelde wereldkampioen Noah Lyles naar de zege in een sterke 19″61, de op één na snelste chrono van 2022 na de 19″49 van zijn jongere landgenoot Erriyon Knighton. Die laatste gaf overigens verstek voor zijn wedstrijd in New York, net zoals Sydney McLaughlin. Regerend wereldkampioen op de 100m, Christian Coleman, groeit naar zijn topvorm toe. Coleman hield het Jamaicaanse talent Ackeem Blake achter zich in 9″92. Bij de vrouwen bleef Aleia Hobbs ene Sha’Carri Richardson voor in een scherpe 10″83. Richardson haalde wel haar gram op de 200m met een zege in 22″38.

https://twitter.com/Pierceathletics/status/1536078255987511298