Alexander Doom is in Genève onder de EK-limiet gedoken op de 400m. Doom was de snelste in het hoogstaande voorprogramma op de baanronde in een tijd van 45″63, zeven honderdsten onder limiet. De atleet van AVR is op die manier ook de snelste Belg van het zomerseizoen. Zeker van zijn plekje richting München is hij nog niet als vierde geplaatste Belg op de 400m. Jonathan Sacoor kon opnieuw niet overtuigen en bleef ruim boven 47 seconden. Op de 400m horden pakte Nina Hespel uit met een tijd van 56″27, goed voor de achtste prestatie aller tijden. 

Alexander Doom heeft van de Athletica Genève geprofiteerd om onder de EK-limiet te blijven. Doom was op Zwitserse bodem goed voor een chrono van 45″63, zeven honderdsten onder de limiet. Zeker van het EK is onze landgenoot daarmee niet, aangezien drie Belgen al sneller liepen tijdens de kwalificatietermijn. Van dat trio kwam alleen Jonathan Sacoor in actie op de vlakke 400m, maar het werd opnieuw een wedstrijd om snel te vergeten voor de voormalige wereldkampioen bij de junioren op de baanronde. Sacoor klokte af in 47″54 en zal zich de komende weken moeten bewijzen, wil hij opgeroepen worden voor de aflossingsploegen die naar het WK in Eugene trekken.

De 400m bij de vrouwen leverde langs Belgische zijde een mooi duel op tussen Belgian Cheetahs Camille LausNaomi Van den Broeck en Imke Vervaet. Laus haalde het in ’the Battle of the Belgians’ nipt van Van den Broeck in een tijd van 52″15. Van den Broeck schuift met 52″24 op naar de zevende plaats op de ranking aller tijden. Vervaet verliest een plaatsje op die ranking. De atlete van RCG benaderde haar PR wel met een tijd van 52″36.

Op de 400m horden knalde Nina Hespel naar een gedeelde achtste prestatie op de ranking aller tijden met 56″27. De belofte van DCLA kan de grens van 56 ruiken. Hespel dook pas in juni vorig jaar voor het eerst onder de minuut op de lage horden. Hanne Claes kwam voor het eerst sinds de Olympische Spelen in actie op haar geliefkoosde discipline. Claes moest haar jongere clubgenote voor zich dulden met 56″86. Margo Van Puyvelde was de derde landgenote in een tijd van 57″95. Juniore Kylie Lambert bleef een zucht verwijderd van de WK-limiet met 59″38, goed voor de tiende prestatie aller tijden bij de atleten onder 20 jaar (de limiet bedraagt 59″16). Dries Van Nieuwenhove scherpte zijn PR licht aan tot 50″29 en wipt op die manier over Robin Van Damme naar de tweede plaats op de Belgische jaarranglijst. Julien Watrin komt later vandaag in actie tijdens het hoofdprogramma.