De Belgische aflossingsploegen op de 4x100m hebben geprofiteerd van de ‘Athletica Genève’ om kostbare plaatsen op de Europese ranking te winnen. De Belgian Falcons klokten in Zwitserland af in 39″59 en rukken op die manier op naar plaats 17 in Europa. De vrouwen op de 4x100m noteerden 44″03 en zijn zelfs 11de op de Europese ranking. De top 16 mag naar het EK in München.

Het doel voor de Belgische aflossingsploegen op de ‘Athletica Genève’-meeting was duidelijk: een sterke prestatie neerzetten om plaatsjes te stijgen op de Europese ranking. De teams op de 4x100m stelden niet teleur. Het vrouwelijke kwartet met Elise Mehuys, Imke VervaetRani Vincke en Rani Rosius legde de baanronde af in 44″03, goed voor een vierde stek in Genève maar veel belangrijker een 11de plaats op de Europese ranking. Mits nog één goede prestatie op die 4x100m kan het EK hen niet ontglippen.

Ook de Belgian Falcons kwamen goed voor de dag in Zwitserland. Gaylord Kuba Di-VitaWard MerckxJordan Paquot en Kobe Vleminckx doken voor het eerst dit seizoen onder 40 seconden. Met 39″59 en bijhorende achtste stek rukt het team op naar de 17de plaats op de Europese ranking, net niet voldoende dus voor een selectie voor het EK – al komen er nog belangrijke weken aan voor het team. Een wedstrijd van hoog niveau op eigen bodem zou de doorslag kunnen geven.