Julien Watrin verbaasde afgelopen maandag met de zege op de FBK Games in zijn eerste 400m horden van het jaar. Die lijn trok de Belgische recordhouder op de 400m in zaal door in Genève. Watrin deelde zijn koers in en snelde naar de zege in 49″15, goed voor een verbetering van zijn nog geen week oud PR. Paulien Couckuyt was bij de vrouwen goed voor de tweede plaats in een knappe 55″36, haar vierde chrono aller tijden. 

Julien Watrin bewees afgelopen winter al met Belgische records op de 400m in zaal dat hij helemaal terug van weggeweest is. Watrin legt de focus in het zomerseizoen op de lage horden. Afgelopen maandag toonde hij bij zijn seizoensopener op de FBK Games in Hengelo dat het menens is voor de atleet van DAMP. Dat bewees hij nogmaals in Genève door in een sterk deelnemersveld specialisten zoals Ramsey Angela en Alistair Chalmers voor te blijven in een nieuw PR van 49″15, opnieuw een duik onder de EK-limiet dus voor onze landgenoot die zoetjes aan de WK-limiet van 48″90 ziet naderen. Op de Europese jaarranglijst springt hij naar plaats zeven. Het BR van Marc Dollendorf bedraagt 48″91. Al heeft Watrin in principe voldoende aan nog één snelle buitenlandse race en het BK om zich te verzekeren van het WK in Eugene via de World Ranking.

Paulien Couckuyt liet zich inspireren door Watrin en stoomde als een bezetene uit de startblokken. De Belgische recordhoudster lag lange tijd aan de leiding, maar moest op de laatste horde wat gas terugnemen. Desondanks klokte de atlete van VAC af in 55″36, haar vierde chrono ooit, de achtste Europese prestatie van het moment en een haar eerste duik onder 56 seconden van het seizoen. Sinds de Olympische Spelen van Tokio vorig jaar bedraagt haar BR 54″47. Vanessa Scaunet kwam goed voor de dag op de 800m. Scaunet legde haar dubbele baanronde af in 2’02″97, goed voor de beste Belgische jaarprestatie.

Hoop is er ook voor Anne Zagré, die de afgelopen maanden met de knie sukkelde. Zagré kwam voor het eerst sinds de Interclub voor vrouwen in actie én deed het zeker niet onaardig. In de reeksen liep de Belgische recordhoudster naar 13″14, om zich vervolgens te verbeteren tot 13″00 in de finale. Robin Vanderbemden kwam ook meer dan degelijk voor de dag tijdens zijn seizoensopener. Vanderbemden legde zijn 200m af in 20″73. Op de halve baanronde is 20″43 vereist om deel te nemen aan het EK.

Beterschap was er ook voor Rani Rosius, die na een geslaagde 4x100m een degelijke 11″44 noteerde op de 100m. Naamgenote Rani Vincke, die ook deel uitmaakte van het kwartet op de 4x100m, evenaarde haar PR van 11″59. Kobe Vleminckx bleef met 10″46 op zijn honger zitten. Zijn trainingsmakker Simon Verherstraeten vestigde een PR van 10″57. Zita Goossens wipte over 1m81 in het hoogspringen. Babette Vandeput kwam aardig voor de dag in het discuswerpen met een beste worp van 53m06.