Naast het Franse Montreuil en Noorse Jessheim kwamen er ook nog Belgen in actie in het Griekse Dromia op donderdagavond. Kobe Vleminckx zag een mogelijk PR op de 100m in het water vallen door een te harde rugwind van 3.0m/s. Christian Iguacel dook in tegenstelling tot op de IFAM Outdoor niet onder 46 seconden op 400m. De Belgian Falcons haalden op de 4x100m voor het eerst sinds de start van het project de finish van een race. Het team bleef net boven 40 seconden. 

De atletiekkalender zit overvol en dat was op donderdagavond merkbaar. Naast Belgen op Franse en Noorse bodem kwam ook een trosje landgenoten in actie in Dromia. Op het Griekse vasteland snelde Kobe Vleminckx naar de snelste tijd uit zijn carrière. Vleminckx legde beslag op de tweede stek in 10″27. De windmeter wees echter 3.0m/s aan, waardoor die chrono niet telt als PR. De Belgische kampioen moet dus nog even wachten p een eerste geldige duik onder 10″30.

Ruim een uur na zijn individuele wedstrijd trad de sprinter van LYRA ook aan met de Belgian Falcons. Nadat het team gediskwalificeerd werd op de IFAM vorige week zaterdag stond nu vooral de finish halen centraal. Simon VerherstraetenWard MerckxJordan Paquot en Vleminckx legden beslag op de vierde stek in een tijd van 40″01. De zege ging naar een Frans kwartet in een tijd van 39″38.

Christian Iguacel, die zijn 400m-PR op de IFAM naar 45″71 aanscherpte, moest door de stevige windstoten in Dromia vrede nemen met een tijd van 46″45. Voor het EK in München moet de specialist van de baanronde 45″70 noteren, één honderdste sneller dus dan zijn nog geen week oude PR.

Vrijdagavond komen opnieuw heel wat Belgen in actie in het buitenland met onder meer Aurèle Vandeputte en Michael Somers in Manchester en Jochem Vermeulen in Bydgoszcz.