De Belgian Cheetahs en Belgian Tornados jagen deze voormiddag op een finaleticket in de reeksen van de 4x400m op het WK indoor in Belgrado. De startvolgorde van de Cheetahs is alvast bekend gemaakt. Hanne Claes neemt de start voor haar rekening, gevolgd door Belgisch outdoorkampioene Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet en Camille Laus. Julien Watrin mag de spits afbijten bij de Tornados. Vervolgens is het de beurt aan Dylan Borlée, Alexander Doom en Kevin Borlée.

De Belgian Tornados mogen om 11u10 aan de bak in de eerste van drie reeksen. Het aflossingsteam op de 4x400m zal zich waarschijnlijk niet rechtstreeks plaatsen voor de finale, aangezien er slechts één ticket is voor de reekswinnaar. Met de Verenigde Staten aan de start lijkt die kans eerder klein. Het kwartet rekent op Belgisch recordhouder Julien Watrin als startloper. Hij geeft de stok door aan Dylan Borlée, die Alexander Doom lanceert. Kevin Borlée is zoals verwacht de slotloper. Jonathan Sacoor wordt dus tijdens de reeksen gespaard.

De Belgian Cheetahs, met Hanne ClaesNaomi Van den Broeck, Imke Vervaet en Camille Laus, treden eveneens aan in de eerste reeks, Bij de vrouwen zijn er echter slechts twee reeksen. De Belgische dames nemen het onder meer op tegen Nederland, de Verenigde Staten en Spanje. Een mogelijk finaleticket zal afhangen van de snelste verliezende tijden normaal gezien.

(later meer)