De reeksen van de 60m horden van het WK indoor in Belgrado vormden geen enkel probleem voor Michael Obasuyi. Obasuyi moest het vooral van zijn sterk tweede deel hebben. In de slotmeters ging hij iedereen, op de Fransman Wilhem Belocian na, voorbij. De hordelopers van OEH mag dankzij zijn 7″66 als veertiende aantreden in de halve finale.

De halve finales van de 60m horden van het WK indoor in Belgrado zullen er één zijn met een landgenoot aan de start. Michael Obasuyi kon zich namelijk relatief eenvoudig plaatsen voor de volgende ronde.

Obasuyi kwam in de laatste van zes reeksen in actie en kreeg in de baan naast hem het gezelschap van Wilhem Belocian. De Fransman schoot als een raket uit de blokken en lag meteen voorop. Obasuyi had iets meer tijd nodig om op kruissnelheid te komen en liep horde na horde meer in op Belocian en de andere atleten. Uiteindelijk wist Obasuyi als tweede over de meet te komen in een tijd van 7″66, goed voor een rechtstreeks ticket naar de volgende ronde. Van de 24 halve finalisten zette onze landgenoot de 14de tijd neer.

“Het is nog vroeg (lacht, red.). 7″66 op deze manier is héél veelbelovend voor later vandaag. Als je kijkt naar de tijden is niet iedereen al superscherp, dus straks hoop ik gewoon een heel stuk sneller te gaan. Ik hoop op die uitschieter straks, maar we zullen wel zien. De finale is hoog gegrepen, al heb ik niets te verliezen. Ik ga van start met de finale als doel. Loop ik een PR, dan kom ik in de buurt. De piste veert hard mee, dus het was toch even wennen. Hopelijk kan ik de ervaring van de reeksen gebruiken om nog beter voor de dag te komen”, vertelde Obasuyi vol vertrouwen na afloop.

De snelste van het pak was Grant Holloway. De wereldrecordhouder sprintte met sprekend gemak naar 7″40. Daarmee is hij maar liefst 15 honderdsten sneller dan de tweede in het rijtje: Belocian. De Nederlander Liam Van der Schaaf evenaarde zijn PR van 7″72 en mag dankzij de verliezende tijden mee naar de volgende ronde. De halve finales vinden later vandaag plaats.