Julien Watrin heeft zich na zijn BR eerder vandaag in de reeksen niet kunnen plaatsen voor de finale van de 400m op het WK indoor in Belgrado. In de eerste van twee halve finales vertrok onze landgenoot vanuit baan zes nochtans goed. Hij ging in tweede stelling de tweede ronde in. In de laatste rechte lijn ging het licht helaas uit. De Belgische recordhouder werd uiteindelijk vierde in 46″54.

De 400m-finale op het WK indoor zal er één worden zonder Julien Watrin. De snelste performer uit de reeksen mocht vanuit de gunstige baan zes van start gaan. Watrin trok stevig door, maar raakte niet voorbij Jereem Richards bij het naar binnen komen. Hij volgde wel knap in het spoor van atleet van Trinidad and Tobago.

Bij het ingaan van de laatste bocht leek Watrin een klein gaatje te moeten laten, al wist hij dat wel snel te dichten. Het zag er dus lang heel rooskleurig uit voor de Belgische recordhouder in zaal. Tot hij het in de laatste rechte lijn knap lastig kreeg. In de laatste meters zag Watrin Benjamin Lobo Vedel en Marqueze Washington nog over hem gaan. Daardoor kon onze landgenoot zijn finale-ambities meteen opbergen. In de reeksen dook Watrin met 45″56 nog ruim onder de 46″00. In de halve finale bleef hij steken op 46″54, goed voor de zesde tijd van alle deelnemers.

Geen finale dus voor Watrin, maar het kampioenschap zit er nog niet op voor hem. De Belgian Tornados komt zondag opnieuw in actie met de aflossingsploeg. Een wedstrijd minder in de benen zal hem daar alvast geen windeieren leggen.

“Ik kwam naar hier voor een finaleplaats, dus ik ben zeker ontgoocheld. Had ik mij vanmorgen iets meer moeten sparen? Als je naar de tijden van de andere atleten kijkt misschien wel, maar het voelde eigenlijk vrij soepel aan. Ik voelde me ook best goed hersteld, maar liet met iets te hard opjagen door de snelle start van Richards. Daardoor heb ik me te hard geforceerd in de eerste ronde en schoot ik op het einde tekort. Jammer!”