Cynthia Bolingo heeft na de WK-limiet op de 400m nu ook de limiet voor de 60m op zak. Tijdens het BK indoor in Louvain-La-Neuve verraste de Belgian Cheetah door in de reeksen van de 60m ruim onder de gevraagde 7″30 te lopen. Met 7″25 springt ze over Rani Rosius op de Belgische jaarranglijst. Bolingo mag zich met deze tijd zelfs de tweede performer aller tijden noemen. Enkel ene Kim Gevaert liep in het verleden al sneller. De kans is groot dat de specialiste van de 400m in Belgrado voor de kortste afstand kiest.

De WK-limiet voor de 400m had Cynthia Bolingo al even op zak. Daardoor durfde Bolingo zich tijdens het BK indoor wagen aan een uitstapje naar de 60m, een afstand die ze sinds 2018 niet meer afwerkte. Haar PR van 7″40 dateerde dan ook al van 2017 waardoor de vraag rees of Bolingo in de buurt zou kunnen komen van de WK-limiet van 7″30.

Het antwoord liet niet lang op zich wachten. In de reeksen van de 60m toonde de Belgian Cheetah waartoe ze in staat is. Zonder ook maar enige echte tegenstand knalde de vice-Europese kampioene in zaal van 2019 naar een tijd van 7″25. Daarmee doet ze niet alleen ruim beter dan haar PR, ze is daarmee ook de snelste landgenote van dit moment én mag zich na Kim Gevaert de tweede performer aller tijden in ons land noemen. Gevaert kwam in 2007 tot 7″10. In de finale krijgt Bolingo straks nog een kans om zich te tonen. Daar neemt ze het op tegen onder meer Rani Rosius (7″35 in de reeksen) en Elise Mehuys (7″38 in de reeksen).

Carole Bam, de trainster van Bolingo, liet weten dat de kans groot is dat haar pupil op het WK de 400m laat schieten en resoluut voor de kortste afstand opteert. Het competitieschema zit daar zeker voor iets tussen. De 60m en 4x400m lijken namelijk veel beter te combineren.