Eliott Crestan heeft tijdens het BK indoor in Louvan-La-Neuve zijn eigen BR op de 800m verbeterd. Crestan, die 450m lang gegangmaakt werd en de laatste 250m alleen aan de bak moest, stoomde naar een tijd van 1’46″11. Daarmee doet de atleet van SMAC net geen drie tienden beter dan zijn vorige besttijd. Aurèle Vandeputte kon mee profiteren van de recordrace van Crestan. Vandeputte beet zich vast in het spoor van de Belgische recordhouder en klokte af na een snelle 1’46″49. De WK-limiet bedraagt 1’46″70.

De 800m bij de heren stelde allerminst teleur tijdens het BK indoor. Luxehaas Timon Inghelbrecht had daar een belangrijk aandeel in. Hij zette zich meteen aan de kop van de wedstrijd waardoor Eliott CrestanAurèle VandeputteTibo De Smet, Pieter Claus en Aaron Botterman hun wagonnetje maar aan te pikken hadden. De trein denderde door tot Inghelbrecht iets over halfweg uitstapte. Crestan, die zich eerder op het seizoen al plaatste voor WK in Belgrado, kwam zo zelf aan de leiding en hield het tempo hoog.

Met een doorkomsttijd van 1’19 aan de 600m ging het net iets te snel voor Claus en Botterman. Zij moesten de rol lossen. Ook De Smet kreeg het lastig, maar hij kon nog wel enigszins aanklampen. In de laatste 100m moest Vandeputte alle zeilen bijzetten om in het spoor van Crestan te blijven. Vandeputte liet een klein gaatje, maar kon de schade nog beperken. Hij zag van op de eerste rij hoe Crestan zijn eigen BR in zaal van de tabellen liep en flirtte met een eerste duik onder de 1’46.

Het BR van 1’46″40 stond sinds vorige winter al op naam van Crestan. Met 1’46″11 doet de halve finalist van de Olympische Spelen nog een stevige hap uit zijn recordtijd. Slechts negen atleten liepen wereldwijd dit jaar al sneller. Ook Vandeputte had reden om te juichen. Met 1’46″49 duikt de 800m-specialist onder de WK-limiet waardoor hij na het EK indoor van vorig jaar zich nu ook opmaken voor zijn eerste WK in zaal. Vandeputte wipt bovendien over Jan Van den Broeck naar plaats drie op de nationale ranglijst. Ook De Smet doet beter dan Van den Broeck. Zijn 1’46″80 was amper één tiende trager dan de limiet, maar deze tijd maakt van hem wel de vierde performer ooit in ons land.