De inschrijvingslijsten voor het BK indoor van komende zaterdag zijn gepubliceerd. Een grote reeks nationale toppers trekt naar de nationale indoorkampioenschappen in Louvain-la-Neuve. Nafi Thiam is de meest verrassende naam op de lijst. De tweevoudige olympische kampioene neemt de 60m horden voor haar rekening. Daarnaast staan onder meer Jonathan Sacoor, Alexander Doom, Rani Rosius, Michael Obasuyi, Cynthia Bolingo, Ben Broeders en Paulien Couckuyt ingeschreven. 

Komende zaterdag staat in Louvain-la-Neuve het BK indoor gepland. Het belooft een hoogstaande editie te worden, nadat vorig jaar slechts een trosje elites de kans kreeg om deel te nemen aan het BK in zaal. Bij de mannen wordt het op de 400m onder meer uitkijken naar een sterk trio met Julien Watrin, al zeker van het WK indoor en zijn collega’s bij de Belgian TornadosJonathan Sacoor en Alexander Doom. Dat laatste duo kwam nog niet in actie in 2022.

De 800m belooft eveneens spektakel op te leveren. Belgisch recordhouder Eliott Crestan neemt het op tegen Aurele VandeputteTibo De Smet en Aaron Botterman. Op de 1500m krijgen youngsters Tim Van de Velde en Ruben Verheyden het gezelschap van ene Tarik Moukrime. De 3.000m lijkt een wedstrijd te gaan worden waar de WK-limiet van 7’50″00 het doel is. Ismael DebjaniIsaac KimeliMichael Somers en Simon Debognies verschijnen er aan de start. Michael Obasuyi komt morgen in actie in Torun, maar werkt zaterdag een zeldzame competitie op eigen bodem af op de hoge horden. Hetzelfde kan gezegd worden over hoogspringer Thomas Carmoy, die er alle belang bij heeft om sterk voor de dag te komen. Een gunstige ranking kan hem namelijk naar het WK loodsen. Ook Ben Broeders moet zich nog verzekeren van het WK. De polsstokspringer van DCLA was in Birmingham goed voor 5m71 en hoopt zowel morgen in Torun als zaterdag op eigen bodem beter te doen.

Op de 60m bij de vrouwen verzekerde Rani Rosius zich gisteren van een ticket naar Belgrado. Elise Mehuys blijft jagen op de gevraagde 7″30. Beide dames krijgen het gezelschap van Cynthia Bolingo, die haar snelle benen wil testen. Imke Vervaet opteert dan weer voor de 200m en is op die afstand de gedoodverfde topfavoriete. Hanne Claes en Paulien Couckuyt staan ingeschreven op de 400m. Couckuyt liep een kleine blessure op tijdens haar stage in Tenerife, maar lijkt net op tijd fit om zich te bewijzen. De 800m belooft een duel te worden tussen de snelste Belgische vrouw van het moment, Vanessa Scaunet en uitdagers van dienst Camille Muls en Mirte Fannes.

Dé grootste naam van het BK is zonder twijfel die van Nafi Thiam. Thiam, die in eerste instantie geen wedstrijden voor haar rekening zou nemen dit indoorseizoen, kiest voor de 60m horden. Ze neemt het op tegen haar boezemvriendin Anne Zagré en Noor Vidts. Vidts neemt ook het kogelstoten voor haar rekening.

De volledige inschrijvingslijst kan u hier raadplegen.